9 Şubat 2015 Pazartesi

Gündelik Yaşam da Algı da Olmak

   Geçen de bir arkadaşımla tlflaşırken "ben senin hasta olduğunu gördüm (faceden) ama bir arayıp soramadım" dedi. Gündelik yaşam da algımızda yokuz ondan dedim. Harbi ince giydirmeli makinalı tüfek gibi saydırdı. Teselli etmeye başladım birden, en delirdiğim şeydir aslında bu gün şu "algı da olmak" kısmını karşılıklı çözelim :)

   Şimdi hepimizin günlük yaşam keşmekeşin de aradığımız halini hatırını sorduğumuz insanlar listesi vardır. İlk on önemlidir siz de o ilk on için önemlisinizdir. Zorlamadan kendiliğinden birbirimizi takip ederiz. Zorlamama kısmı daha çok aynı yaşam tarzına sahip olmakla kolaylaşır ya da zorlaşır.

   Hastaysanız, üzgünseniz, sevinçliyseniz, tatsızsanız, ev almışsanız, aşıksanız, çocuklarınızla ilgili her şeyinizi bilirler, evlenme, ölüm, doğum ritüellerinize yakın ve yardımcıdırlar. Sevdiğiniz filmleri etkinlikleri bilirler bilgilendirirler. Hadi şurada olalım zıpla gel şunu yapalım hopla gel, bak bu sana uyar kop gelcidir hepsi. 

   Benim de var böyle bir ilk onum, kimi girer kimi çıkar, o listeme girmek zor, çıkan da sonsuza dek yakınımdır ama yaşam bizi başka yerlere sürüklemiştir. Küsmek darılmak sitem yoktur, beklenti yüklemek laf sokmak kıç dönmek barınmaz içimde, ne zaman bir araya gelsek aynı keyifle laflarız. 

   Yeter ki kimseye kazık atmasın, kimseyi yaşam tarzıyla yargılamasın, faşizan bir duruşu olmasın işte onları sonsuza dek silerim.

   Algı da olmak gün için de aklınıza gelen uğrayıp bir çay bir kahve içeyim yaaa görüşemiyoz ama sesini duyayım  dediklerimizdir. Onlar hakkında her şeyi de biliriz sohbetler de sakıncasız yardır yardır hızla derinleşiriz. Anlaşıldı mı şimdi ? Var mı sorusu olan gelin öpeyim de dağılalım. Algınız da olayım lan, listeniz de, hiç olmaz sa ilk 25 de olayımmmm :D  

Hiç yorum yok: