23 Kasım 2012 Cuma

Yemek Tarifi


   Size bir yemek tarif edeceğim, yapımı basit, misafirlere görünümü güzel oluyor. Ben de yaptım bu akşam, biftek parçalarını el büyüklüğünde olacak, karabiberle ovun, tereyağını folyonun içine sürün yapışmasın diye, eti koy üzerine kıyılmış mantar, üst üste olacak hepsi, sıra ile domates yeşil biber eriyebilecek peynir, en üste bir parça tereyağı, kapat folyoyu bohça gibi işte . 

   Tepsi de fırına girecek, 230 derece de 40-50 dakka ayarla,  boş yerlere de kabuklu bütün patatesler koyun . Pişince  direk folyo ile servis yapın, tabakta yırtın, içinde göveç gibi pişmiş oluyo suyuyla. 

   Yanında kırmızı şarapla, marul salata tamamdır . Şarap dedim de, yuh lan amma zamlanmış, Sevilen IX parsel , kalecik karası içerdik 25 tl olmuş, ohaaa 14 liraydı yahu.
 Şarap üreticisi arkadaşım var daha bir şişesini görmedim, kendimize kadar üretiyoruz diyor, bir kasa alalım dediğimde. Heralde, pahalı satıyolar söylemek ayıp geliyordur kim bilir. Kafayı da çekmeyelim diye üzerimize titriyorlar, zam üstüne zamla .
  Hepinize güzel akşamlar, mutlu hafta sonları dilerim, sevgili okuyanuslarım gel bi de sırtını yeptirem :))

Hiç yorum yok: