5 Mayıs 2014 Pazartesi

Hıdırellez Bahane İllede Veletlerim Şahane

   Bu gün Hıdırellez neşe, umut, keyif, dilek, şamata zamanı. Bakıyorum yaşdaşlarımdan çıt yok, hepsi hareketsiz hep bir dürtme hadi hadi demen gereken ağır vasıta kamyon gibiler. Kamyon çalışsa bile çekme halatı, takoz, ilk yardım çantan her daim hazır be nazır olacak. Seni yorup duracaklar mız mız mız diye.

   Ve bu ağır vasıtalar "illede veletlerim" lafıma gıcık oluyorlar. Hatta hızını alamayıp beni facelerinden silenler çıktı, çok sevindim aman uzaklaşsınlar sessizcene benden :)

   Bak bu akşam üstü bir veledim beni film galasına götürüyor, başka bir veledim kordonda roman müzikleriyle göbekler attıracak. Bir diğeri yarın koyacak arabasına dağ tepe sarma dolma kahkaha neşe dolaştıracak. Bunların hepsi benim çocuğum yaşındalar, gencecikler sevgi dolular.
Siz yaşdaşlarım anca küsün, trip atın, kıçınızı dönün, uzmanlık alanlarınıza bakın yav, ananızı sevdiklerim :) 

   Celal Bayar Üniv. hastanesinde asansördeyiz 4 tane doktor adayı genç iki yaşlı bi ben (orta yaşlıyım ayol ben ) bi kadın bindi "ayyy ben basamam habire elektrik çarpıyo beniiii" dedi. "kaça çıkcanız ben basam" dedim bastım ve açıkladım. "Bu hastaneden kaynaklı herkese oluyo herkes birbirine deyse bile çarpılıyo normal bişi" dedim. 

   Yaşlılardan biri uzman edasıyla kadına söver gibi ve  bağırarak bişiler söledi, kendince açıklama yapıyor "lan sanki asansör değil aya füze gönderiyoz alt tarafı bir düğmeye basıcan piçus" da dedim içimden (iyiki düşüncelerimiz alt yazılı değil yav). Saçmalama der gibi de bana değdi ucundan lafı. "söyleminiz doğru bile olsa uslubunuz ne kadar döver gibi" dedim. Gençlerden biri de o ara nazikçe bir açıklama yaptı. Döndüm onlara "hayranım siz gençlere, olamadık sizler gibi" dedim. Adam "bu yüzden çocuklarımla da dalaşıyoz" dedi bi de.
"Normaldir, ben gençlerle kapışmam onları severim ve hayranım" dedim.

   Gençler çıkarken bir ağızdan "biz de sizin gibilere hayranız az da olsanız" dediler ve çıktılar. "hehehe yine zekayla kodular laflarını" dedim. Adam mosmor bi daha sesi çıkmadı.

 Ya ya yaşdaşlarım böle böle işte "geldi bahar ayları gevşer gönül yayları" diye de çirkinleşeceğim sizlere :) Gevşeyin biraz, sokağa çıkın birilerine hadi deyin, daha az beklentili olun, daha çok sevin. Evren sizi o kadar çok ödüllendiriyor ki hayatınızı değiştiriyor güzele doğru. Neyse ben gidip süsleneyim izban en arka vagonda kıkırdaşıcaz şahane veledimle film galasına giderkene :)) 

   Hıdırellez bu gün, dilek dileyin, daha gevşek ruh için üç beş de göbek atın dilek gerçekleşmesini hızlandırıyomuş. Üç şarkı durmadan göbek ise direk üç günde şırakkadak olduruyomuş dilekleri :))
Benim dileğim ise, ruhum yaşlanmasın, sağlıkla veletlerimle bedenim yaşlansın :) Şerif kıskanır şimdi "olm sende varsın bizlerle ya" :P  

2 yorum:

Kenyalılar dedi ki...

Ne güzel bu dünyada böyle güzel dilekler dileyen birinin olduğunu bilmek
hayat hem çok kısa ama yeterince de uzun, kıymetini bilmek lazım sonra kayıp gidiveriyor insanın elinden...

Semra Çetindağ dedi ki...

Hayat her şey için kısa, sevmeli dolu dizgin uzun uzun :)