10 Ocak 2014 Cuma

Elli Üçüncü Yaşım

   Bu gün benim doğum günüm, ruh pazılımdan biri çıkmış (vaktinde bir psikiatrist öyle demişti) haldeyim. Neden ve niyesini biliyorum ama düzeltemiyorum. Kaç gündür uğraşmama rağmen, dibe doğru vurgun yemeye iner gibi dalıyorum. Yaldır yaldır bi profesyonele koşma vaktimdir.

   50-51-52 ömrümün en mutlu olduğum yaşlarım oldu. Derin derin iç barışıklığı, huzur, keyifler yaşadım. Şu son 10 günde attığım taklaya bakıp "layyyn 53 ne ayaksın daha gelmeden devirdin" dedim bile. 

   Doğum günüm olduğumu bilmek istemedim, normal gün gibi geçsin istedim, aklıma geldi silebilirim faceden doğum tarihimi diye atladığım anda (silsem anımsayacak çok çok az insan çıkar) saat 24 ü geçmiş arkadaşlarım basmaya başlamışlar kutlamaları. Sessiz bir gün, hareketsiz bir gün diledim, kaçıp kaybolmak uzun süre her şeyden toz olmak istiyorum. Hiç beceremedim hiç kaybolamadım oysa.

   Şerif "doğum günlerinde hep arıza çıkarıyorsun, yaşlanmaktan mı korkuyorsun" dedi. Ruhuma bomba attı sanki, bedenimi hiç umursamıyan bana konan teşhise baka kaldım. Beni ne kadar da anlamamışşş, haydiii daha derineee innn.

   Neden oysa "hiç gerçek anlamda anlaşıldığıma inanmamak"  29 yıldır benimle yaşayanın, teşhisi buysa diye etrafımdakileri düşünmeye başladım (özellikle kendi yaş civarımı). Lan hiç biri gerçek beni tanıma gereği duymadan, taktıkları tabelalarla ilişki halindeler benimle "çılgın, şeker, keyifli, küfürbaz, eğlenceli, ambulans ruhlu, ağlama duvarı, deli paratoneri, şamatacı" gibi bi sürü tabelalarım mevcut takanlarımla beraber her yanımda.

   Kocaya mocaya bozuk da değilim kıçınızdan uydurmayın. Ev mevzusuna bozuğum (amaaan taktığın şeye bak diyen Allahın sığ ruhlusu, yanaşma sıçarım bacaana. He orası iyi uzak dur, kutla ve yürü git "kutladım yaaa" diyerek iç huzurunla) Ev taaa derin ruhumda özdeşleştiği geçmiş travmaları hortlattı. Hiç beklemezken tuttu sallıyo, geçecek profesyonel psikiatrist dövmesi gerekiyor  mevzu bu. 

   Yok yaşlanmışım, yok kendime dert aranıyomuşum, yok hiç paramız olmasa o zaman düşünsemmişim ev mevzusunu,  diyen arkadaşım sen de uza (doğum günüm diye siktir git lan demiyom 11 ocak ta derim dikkatli ol).

   Herkese kutlamalarda afilli cümlelerle tşk eder, bişiler yazmayı saygıdan sayarım. Hiç sevmem toplu halde tşk edenleri. Ama bu yıl durum böle, işine gelmeyen "sen sen saklanma lan görüyom seni, sil anam sen de kutlama mesajını ve uza yürü git."

   "Nolduuu veletlerineee" mi dedin kıskanç kuşaamm, veletlerim hala şahaneler. Onlar  sizin gibi 50 yıl yaşamadıkları dünya hakkında, sizden daha çok şey biliyorlar, gezicilere şaşan, ruhu da yaşlılarım anlamanız zor. Onlar beni sizden çok daha hızlı ve net anlıyorlar, hiç bir şey beklemeden ilişki kuruyorlar.

   Kimseye kendimi anlatmıyorum, 50 yaşımda bıraktım o işi, "anlayın nolur beni" lerimi. Derin huzurdaydım ne güzel, travma geliyom dediii, anlatmıyorum ama siz de nassıl beni kıçımdan anlıyorsunuz, ne çok eğitmişsiniz ruhunuzu bu tip çalışmalarda helal olsun yahu, kısmındayım sadece  :)

   Bi de böle bana tabelalar takanlar var ya, hiç katlanamıyorlar canımın sıkkın haline. Hemen değiş, hemen eğlenceli ol, bassın düğmene kahkahalar at. Laynn robot sanıyolar beni ha. "Sen yarattın bunları kabahat sen de" diyorsanız, eee o iş kolay, yıkarım geçerim.

    53 yaşım hoş geldin, bana harbiden kıyaklar getirmiş ol, ihtiyacım var, bana yeni bir hayat ver, yeni bir ben ver. Değişsin tüm çevrem, yıkılsın duvarlar, aksın güzel enerjili insanlar, olaylar, anılar DEĞİŞİM diliyorum. Ve derinden anlayacak 3 kişi istiyorum, neden üç diye merak da eder bunlar şimdi. Her biri başka derin yanımı anlasın, bi kişiyi yormayayım diye :) 

   Nolduu beğenmedin mi yazdıklarımı? Bu gün ruh halim ancak bu kadar sıçtı, yani boktan görünüyo her şey bana ondan. İçinizde "ben anladım lan seni" diyen cesur yürek varsa, gelsin bana da anlatsın, valla tepkisiz küfürsüz dinnecem söz:)

   Ayrıca kendimi yaşlanmış da bulmuyorum, güzel yaşlanan bir kadınım çok şükür, sağlığımda yerinde, bisikletime de biniyom hayata bu anlamda teşekkürler ediyorum. Aynadaki ben hala 24üm.

   Hayatıma bir şekilde sızmış herkese eyvallah!!!!

6 yorum:

Unknown dedi ki...

Dogum güzeldir ''CAN''dir.
Hayata hayat katmaktir.
Her yeni yaş umutdur .
Once dilediklerimden baska yeni yasinda bir de ISIGINI SACMAYA DEVAM etmeni diliyorum. Bunu onemsiyorum ve sana da eyvallah diyorum.Yeni yasinla hosgeldin ıyi ki varsin dedigim 'CAN'
Noymak

Unknown dedi ki...

MUTLU Yıllar :)

Papatya Papadopoulos dedi ki...

Semram iyi ki doğdun! Seni çok seviyorum :)

Adsız dedi ki...

Yeni yaş hayırlı olsun, nice yeni yaşlar olsun... Ben de elli bir için yazmıştım, "once upon a time": http://canerfidaner.wordpress.com/2010/06/16/elli-bir/

Aşçı Fok dedi ki...

Semra'cım, sağlıklı yaşlanan, sağlıklı bir metabolizmaya sahip, sağlıklı evlatları olan, sevdiği bir can yoldaşı olan insan evladı olarak varlık sorgulamalarını elbette anlıyor ve empati lüksü olanlar fazlasıyla içselleştiriyoruz. Üç değil daha da fazla gerçek insana (derin)sahip olduğunu düşünüyorum. Sorduğun her sorunun yanıtının sende olduğunu da biliyorum, :)oyun bunların hepsi bunu hepimiz biliyoruz. İnsan yaşamının ortalama (en fazla) 80 küsur olarak tanımlandığı bir dünya gezegeni için hissettiğin tüm açmazlar hepimizin sorunu. Komik tarafı; bunu fazla ciddiye almamız. Doğduk ve öleceğiz, değişim dönüşüm kadar sıradan bir gerçeğimiz olabilir mi? Derin bir soluk al ve hiç bir şey düşünme bana kalırsa :) düşünmeyi durdurup hayatı olduğu gibi kabul ettiğimizde başlıyor asıl değişim. Ve tabi eskiyi elinin tersi ile devirdiğinde, silip attığında... Gardolabını boşalt dedim bugün bir arkadaşıma telefonda. Tamamını değilse de en az yarısını boşalt ki yeni cicilerine yer açılsın! :) İyi ki doğdun güzel kadın. Öpüyorum seni.

Semra Çetindağ dedi ki...

Aşçı Fok'um derinden derinden yüzerek ulaşıyosun içimdeki batığa projektörünü çaktın içim ışıklandı tşklerr dostum :)