20 Mayıs 2014 Salı

Kendini Fotolayanların Patolojisi

Bu durumdan daha önce bahsetmiş olmalıyım bilenler okumasın bi daha. Modern yaşamın "Agora"sı der bi veledim facebuğa, he oradan işte habire akıyor borsa durumu gibi fotolar, röntgenci ruhumuza gıda niyetine.

   Çok kalabalıklara girer çıkar oldum son yıllarda, gözlem gücüm kulaklarımın eksikliğinden çok gelişmiştir. Müthiş bir hızla gözler, birleştirir, dudak okur, beden dili anlarım. Ama bu kendini fotolayanları anlayamıyorum. 
Valla bak art niyetsizce onlar anlatsınlar sabahlara kadar büyük bir merak ve zevkle dinler bilgilendirme için de minnettar olurum.

   Herhangi bir tura gitmiş arkadaş, paso kendini çekmiş, iyide lan orası neresi o bile belli değil. Ne çıktın dağa tepeye otur evinde mis gibi kanapende ohhh çek kendini yorulma masrafa girme.

    Bir de bunlar yurt dışına gitmişleri var evlerden ırak, arkadaki şehre dair tek done yok, ve hep çok eğlendik suratlı tipler. Bazen kabus görürüm, Kutsal İtalya'ma böyle birileri ve bir de ilave teyze ruhlu biriyle gitmişim, durmadan zorla fotoluyo beni elleeeeh diye uyanıyom :)  

  Bir de paso börtü böcek çalı çırpı dağ tepe çekenler var emeğine günah arkadaşım, sen onları kendine albümler yap otur ara sıra yadet "ne güzel di lan o börtü, aha şu kaya ne enfesti" de ama ben bilmesem mutsuz olmam inan ki .

   Yediğini içtiğini fotolayanları daha önce yazmıştım, yediklerinin çıkış kapısını yayınlarsa diye tırsmış haldeyim zaten. 

   Sülalesini yayınlayanlar, sende yaz güzelim üzerine paylaşımının, "anaanemm dedoşuumm amucamm" falan diye "kim lan bunlar" dedirtme. He ben zaten paso ananızın yaşına bakıp dananızın yaşına bakıp, giden anam hiç tanıyamadığım ananem dedemle kıyaslayıp "yuh hala mı yaşıyo lan bunlarınkiler" diyom. Bu engel olamadığım bir mekanizma içimde, sevdiklerin gidince kuruluyor izin almadan şak diye ruhuna.

   Diyeceksin ki "senin beğendiğin fotolama nassı bişi". Gezdiği yerleri sana kadrajına sığdırıp, oradan duyguyu da aktarıp, naif bi kaç kareye de kendini sokanın hastasıyım. O konuda hayranı olduğum bi kaç kişi var.

   "Eeee sultanım sende bakma yaaaa" deme bana, facede gazete gibi okumadığın haberin de başlığına gözün kayıyo istemeden. Yoksa röntgenciliğin pezosu face her daim pazarlama kıyaklarıyla dürtüyo olsa da frenim var henüz. Kimsenin sayfasına girip bakmam, ne akarsa o anda onu görüyom, "vallaaa anaa neden inanmıyon lan yalan sölemem ben" :)

  Şimdi bu yazıyı okuyup, delikanlı gibi "ben bunlardanım ruhumun haritasına da vakıfım gel annatcem" diyeni dinlemeye hazırım...

5 yorum:

nafiye dedi ki...

ahanda beni anlatıyor dedim kek pastayı yapıp fotosunu çekip sonra götürmek şahane bi dene sonra da resme bakıp ohaa o kadarı nası yedim nan diyon:))) ama asla pişman olmuyorum ohhh

seni seviyomm semoşum

Semra Çetindağ dedi ki...

Kahkaha attım Nafişim seninki çok Naif kalıyor anlattıklarımın yanında :))

nafiye dedi ki...

ossun ama yapıyom bende :)) ucundan acık dokundu hahahaha

Kenyalılar dedi ki...

Sonunda buldum sizin izinizi. Antik kentler turunun bitiminde kordon çimlerinde yapmış olduğumuz sohbetin tadı damağımda kaldı.En kısa zamanda o güzel sohbetinizi tekrar yaşamak isterim.18-19-20 temmuzda İzmirde olacağım siz ve eşinizle tekrar görüşmeyi çok isterim.Kendinize çok iyi bakın siz lazımsınız bu dünyaya.

Kenyalılar dedi ki...

Mail adresinize nasıl ulaşacağım???Benimki( sezer16@gmail.com) Bursadan İzmire selamlar ve sevgiler...