27 Kasım 2013 Çarşamba

Aşkın Cinsiyeti Olmaz

   Boynum ağrıyo, asılınca iyi gelir diye sahildeki sağlıklı yaşam zımbırtılarına gittim. Baktım güneş vuruyo kedi gibi yayıldım banka bisikletim dibimde. Güneş iyi geliyo yumdum azcık gözlerimi de. Yanıma birisi oturunca açtım baktım genç, güzel, ince uzun bir kız.

   Kısacık sapsarı saçları ve enfes bir yol bisikleti var altında. Yanına koydu bisikletini gülümsedi. İkimizde güneşte oturan kedi olduk sessizce. Sona ben "ne güzel bir bisiklet" dedim "benim değil arkadaşımın, benim de var ama İstanbul'da" dedi.

   Mırıl mırıl konuşmaya başladık dereden tepeden. Prestijli bir işi varmış, iyi eğitimler almış, rahat bir hayatı olmuş. Aşk için gelmiş İzmir'e vedalaşıyorlarmış. Aşk da İstanbul'da yaşıyormuş, ama İzmir'liymiş gitmeden, şehrine vedaya gelmiş, son anlara kadar beraber olmak için buradaymış o da. 

   Aşksa vedalaşılıyorsa çok üzülürüm "çözümü yok mu ?"  dedim. Yok o Amerika'ya gidecek işi gereği uzun yıllar  kalacak, ben işimi seviyorum bırakamam, o ülkede var olmaya çalışmam aşkımızı kötü sonlandırır, dedi.

    Ben de ona, çocuksuz olarak devam eden hayatımın yeni dönemini anlattım, yaşlanmaya başlamaktan, hayattan konuştuk, bisikletçi veletlerimden söz ettim, arada kahkahalar attık. 

   Beraber denize bakarak hüzünle sustuk. Anlattığı aşkın romantik, çıkarsız, keyif dolu oluşu, ayrılığa karar verme nedenlerindeki netlik (ki artık herkes kendi yoluna gidecek de dedi) hüznü katmerledi. Güneş batmaya başladı hava serinledi, ayaklandık evlerimize dönmek için. 

   Döndü bana "size sarılabilirmiyim" dedi. Kocaman sarıldık bunları aşmış donanımdasınız ondan söyleyeceğim "aşkım da bir kadın" dedi. Gülümsedi ben de gülümsedim. Bindi bisikletine süzülerek uçtu gitti.

   Bindim bisikletime hem gidiyorum hem düşünüyorum,  sihirli dünyalara taşıyor beni bu iki teker. Bisikletli olmasak böyle hızlı ve derin sohbete kapı açmak imkansızdır.

   Adını sormadım, aşkının kadın olması beni ilgilendirmedi, geride kısacık bir anı, derin bir iz bıraktı, bir de hüzün. Hayat çok korkunç ve yalnızlık vahşi. Umarım bunu anlayıp başka bir çıkış yaratırlar kendilerine yeniden kavuşurlar ben diledim. 

   Yahu evrenin kıyağına bakın, canlı film sundu bana, kesin ödül almıştır bu film :))
   

   

2 yorum:

tourkika dedi ki...

Semrammm :)

ne duygulusun ne içtensin...

nafiye dedi ki...

Artık o sarı kız senden sonra hayata kesinlikle farklı bakıcaktır