3 Eylül 2013 Salı

Annelikteki İşimden Emekli Oldum

   20 Mart 1986 doğan ilk kızımla girdiğim işimden, 3 eylül 2013 de emekliye ayrıldım. Artık danışmanlık vereceğim ara ara. Tam 27 yıldır anneyim, ilk evlenme yıldönümüm de 25 günlük bebekti büyük kızım, o günden beri hiç çocuksuz yaşamadım. 

   En iyisini yapmaya uğraştım, vazgeçtiğim her şeyden gönlümce severek vazgeçtim. Onlarla geçirdiğim her ana değer, keşke bu günkü ruh halime en başında sahip olsaydım, daha dibine kadar keyifle yaşardım. Kendi varolma dertlerimden, kaçırdığım anlara yangın olurum zaman zaman. Çok az keşkemden biridir bu da.

   Sudan çıkmış balık, yabancı bir ülkede dil bilmez turist gibiyim, uzun süre bakınacağım konuşmadan sessizce. Sonra yaşam bana, yeni yolumun trafik levhasını gönderecektir, eminim buna. Kendimi ilk kez merak ettim "nolucam ben lan" diye bakışıyoz ruh ve beden olarak şu anda :)

    Bisikletim, bisikletçi veletlerim, dostlarım, onların varlığı korkutucu kılmıyor gelecek günleri. Ama bunlar olmasaydı, derin bir uçuruma düşer insan "işim bitti yaşlandım ömür bitti" diye tribe girermidim ki? Bilmiyom bilemicem de .

   İş bulup çalışmalımıyım, bi dönüm bostan yan gel osman fıttır fıttır gezmelimiyim. Ne istiyorum acaba? Sorularımı bi kaç ay ertele tuşuna bastım, boşluk ve sessizlikleyim.

   Güle güle kuzum, güle güle tam zamanlı anneliğim, güle güle küçük kızım, aşk çok olsun yaşamın da.  

    Merhaba yeni hayatım, merhaba geleceğim, merhaba yaşayacaklarım, merhaba 52.5 yaşımdan sonrası :)

   Oradamısınız lan, bak valla kaçışmayın bunalım da değilim, olm çok eğlencez yav. Okumaz inşallah kızım bu yazıyı "bi kına yakmadığı kalmış he" der gare :)  

      

    

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Senin yerinde olsam. Hayatta ençok nereyi görmek istiyorsam oranın hayalini kurar, planımı yapar vegiderdim..:) yaşasıınnn....

Papatya Papadopoulos dedi ki...

Bence de yan gelip yatmak sana HİÇ yakışmaz Semracım. Senin için yeni bir hayat mı desem, eskisinde yeni bir fasıl mı desem, sonuçta yeni yeni mecaralara kapılar açılıyor belki de.
Sen ve bisikletinle daha keşfedecek çooook şey var.
Ayrılık zor ama hayatın bir noktasından sonra da gereklilik. Dizinin dibinde ömrü geçen bir çocuk seni daha mutlu etmezdi, öyle düşün. O da mutlu olsun, hayatını çizsin, sen de onun mutluluğunla gurur duyasın.
Çok öptüm :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Hüseyin benim yıllardır hayalim İtalya'dır. İki veledim oraya gidiyor okumaya, İsviçre'den bi dostum ben gezdireyim, bi arkadaş turla gidelim diye 4 bi yandan gel gel yapıyor İtalyam bana, gideceğim HAYALİM o :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Papatyam görevimi yapmanın iç huzuruyla yeni bir hayata başlıyorum sizlerinde içinde olduğu maceralarımız olsun :)

Aşçı Fok dedi ki...

Heh heh hey özgürlüükkk :) sen anladın biliyorum... Şerif'in ile beraber savulun durumları heyyytt... Yaşasın senin hayatın...
Harika bir durum konum ve de zaman... Her şey gönlünce güzel olsun Semra'cım.

Semra Çetindağ dedi ki...

Hayat yeni bir sayfa açıyor bize, hep beraber yaşayacağız Aşçı Fok'um :)

Adsız dedi ki...

Hiç sevinme bi 5-6 yıl sonra torun torba olarak katmerli anneanneliğin başlayacak.. Biraz ara verdin o kadar..ismihan.