29 Eylül 2013 Pazar

Critical Mass İzmir'de Sakız Adalı Bisikletçiler

   İzmir Critical Mass'in bu ay süpriz konukları vardı. Yunanistan Sakız adasından 14 bisikletçi dost bizlerle pedal bastılar. Neşeleri, güzel yüzleri ile Eylül ayı CM sine renk kattılar.

   Ne zamandır toplanıp gidelim Yunanistan'da bisiklet turu yapalım deriz hep. Papatya Girit'e davet etti. Yorgo İzmir'den Atina'ya tayin oldu, o da Atina'ya davet etti. Baktılar bizim gideceğimiz yok, onlar toplaşıp geldiler. Onların bu gelişleri, kapıları açmak gibi olsun, sık sık oradan buraya, buradan oraya bisikletler taşısın gemiler.

    Biz onlarla Ege'liyiz, yemeklerimiz, kahkahalarımız, denizimiz, şarkılarımızdaki tınımız, içkimiz, kahvemiz, neşemiz, beden dilimiz, bisikletlerimiz hep aynı. Onca politikacı bizi düşman etmeyi başaramadılar yıllardır. Ne zaman, ne nedenle bir araya gelsek, en hızlı kaynaşan iki ülke insanlarıyız hepimiz.
    
   Sakız tanıtım elçiliği yaptılar.
Adalarına özgü kurabiyeler, kekler, şaraplar, sakız reçelleri, şekerler dağıttılar hepimize. Oysa biz onları ağırlamalıydık.
Gelişlerinden haberimiz olmadı. Bunu saymayız, yine bekleriz, yolu siz açtınız, gelen giden çok olsun. SAKIZLI BİSİKLETÇİ DOSTLARIMIZ ...

2 yorum:

cem yatman dedi ki...

Evet yani bu Sakız'lı dostlarımızın ani gelişi nasıl bir ziyarettir,baskın gibi....Haberimiz olmalıydı,ilgilenmeliydik onlarla.Adamların getirdikleri ikramları görünce utandım.Bunun organizatörü hangi saygıdeğer arkadaşımızdır.?...Güzelçamlı bisiklet festivalinde olmasak zaten CM'te hep oluyoruz...neyse tekrarına kısmet diyelim.... buraya da yorum yazıp göndermek bankaya para yatırmaktan karışık ha....yok onu klikle bunu yaz vs...((((

Semra Çetindağ dedi ki...

Cem Yatman çok üzüldüm ben de :) Haklısın mesaj bırakmak sıkıcı :(