27 Ekim 2013 Pazar

Tansaş'la Bisikletli Pazarlar

  Bunu da yaptım yahu başlığa bak direk reklam gibi :)
Beş yıldır İzmir'de bisiklet biniyorum gruplarla. Bisiklet binenlerin sosyolojilerine kafa yorarım. Çok ilginç sonuçlar çıkar çok zaman. Soranlara özel anlatırım kendi yorumlarımdır kimseyi bağlamaz. Epeydir hiç bir grupla binmiyorum. Egolardan, başkan duruşlarından sıtkım sıyrılmış haldeydim.

    Serdar Uziş'i Erdal Siral sayesinde tanıdım, du bi turlarına gideyim dedim. "Tansaş'la Bisikletli Pazarlar" turun adı bu Tansaş sponsor, amannn şimdi sponsor da içimizi şişirir de dedim ön yargı olarak. Gelir müdürleri cen cen konuşur logolarını her yana yapıştırır bunlar da dedim. (Bisiklet festivallerinden kalma bu önyargılar bende).

   Erol Hülagü turun nesi desem bilemedim (fikir babası, sahibi, başkanı, müdürü, sorumlusu) hiç biri uymuyor duruşuna, hem hepsi hem hiç biri gibi. Öncelerden de tanışıyormuşuz parçaları birleştirince ortaya çıktı. Bisiklet sevenler birbirlerini hep tanır zaten İzmir'de. 

   Turun amacı bisiklet binmeyi teşvik etmek. Az bineni cesaretlendirmek, yol korkusunu yendirmek, grup sürüşü öğretmek. Çocuklar ve kadınların,  en yoğun olduğu tur grubu oldular. Organizasyonun egosuz duruşu ve bisiklet yolundan gidiş geliş, çok önemli çekim cazibesi yaratıyor bence. 

   Pazar sabahları saat 10 da Bostanlı Tansaş sahildeki köprüde buluşulup 10.30 hareket. Koçtaş karşısında iki kez de gidiş ve gelişte suluyorlar. 12 km sonunda Sasalı piknik alanında mangal köfteler meyva suyu ayran kola ile doyurulup, çeşitli yarışmalar yapılıyor. 12 km dönüşte başlama yerinde 14.30 da kahveyle karşılanıyoruz. En güzel kısmı da orası çimlerde sohbet edip yeni dostlar ediniyoruz. Ayrılmak istemeyenler saatlerce sohbet ediyor.

   Bu tura ihtiyacı vardı kadınların ve çocukların. 
Güvenlik içerisinde bisiklete binmenin hazzı yaşanıyor temiz havada. Çiğli'den gelen ve koltuk değneğini bisikletine asmış beyefendiler turun mavi boncukları adeta. Umarım uzun soluklu ve kalıcı olur, maşallah diyelim hep beraber nazar olmayalım :)

   Şimdi hayatım boyunca nefret etmişimdir logolu şeylerden, onca yıl iş yerimin logolu tişörtüne direnmiş biriyim ben. Paşa paşa yeleği de giyiyorum, bisikletime de numaramı takıyorlar demir atıma eğer vurulmuş gibi olsamda. Tek sebebi yapılan işe çok saygı duydum, sıfır egolarına hayran oldum, tur sonunda tek şikayet duymadım, tek tartışmaya tanık olmadım. Herkese eşit sevgi ve saygıdalar. Bu kadar yağla bana tek köfte vermişlikleri varsa tekerim patlasın valla :))

   Yazıma başlık olarak kullandığım için reklam ödemesi yapmaları şart zati :)) Sessiz sedasız tura katılan  Tansaş'ın müdürleri olduklarını bile anlamadığımız "köfte veriyoz olm bak ayran dediniz onuda verdik" diye kafamıza kakmayan yöneticilerine de tşk ederim. Bu model yöneticilerin çoğalmasını da dilerim. (Kesssin bana bu yazıdan sona bi kıyak yapar bu firma) :))

   Boş boş evde oturmayın pazar günleri, bir sürü güzel insan spor yapıyor, sohbet ediyor sosyalleşiyor, hatta önceden gelen 15 kişiye ödünç bisiklet bile veriyorlar. Bunca reklamdan sona artık kıpırdayın. SOKAĞA ÇIKIN BİSİKLETE BİNİN HAYATINIZ DEĞİŞECEK İNANIN...  

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ya ablacım ne güzel yazmıssın vallahi helal olsun . Ben ki eger pazar günü yapılacak bir tur icin daha pazartesiden salıdan heyecanlanıyosam eger bu turda tüm emegi gecenlerede tesekkür ediyorum ...

Semra Çetindağ dedi ki...

Kendi bisikletini hem de Tandem olanından yapan gencimi ayakta alkışlarım, daha güzel günler göreceğiz bisikletin üzerinde hep beraber :)