22 Haziran 2014 Pazar

Annemsiz 12 yıl Yaşamışım

   22 Haziran 2002 annemin gittiği tarihtir. Yine bir dünya kupasıydı ve o gün Türkiye dünya üçüncüsü olmuştu annem "beni yolcu etmeye kim gelir ki? Kimimiz kimsemiz yok şöyle coşkulu gitmek isterim" derdi. (bakın dileyin isteyin oluyor) Finalin coşkusuyla deliren Manisa'nın kortejine düştük,  davullar zurnalarla gitti annem.Görüntünün olası içeriÄŸi: 2 kiÅŸi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, çocuk ve yakın çekim

   Araba kullanmakta ısrar etmiştim, annemin son yolculuk arabasının arkasın da ki arabadayım, hem kullanıyorum, hem ağlıyorum, hem bar bar bağırıyorum "annemmmm Manisa uğurluyor seniii, hem de en sevdiğin gençlerinle" diye. (Şu anda fark ettim gençleri sevmek genetik len biz de)  

   Uzun yıllar kendime gelememiştim, sadece annemi değil, en yakın dostumu, hayat gurumu, yaşama enerjime katkıyı, her bozuk yerime desteğimi, pişirilip gönderilen yemeklerimi, sarmaları dolmaları, bayram baklavalarını, tüm sokak haberlerimi, kesintisiz mizah akışını, dertleşmecimi, umut ettiricimi, ne yaparsam yapayım severcimi, içtiğim kahvemi bakılan falla hayaller kurdurucumu da kaybetmiştim, hepsi beraber gitti onunla o anda.

   Upuzun onsuz yıllar da nasıl yaşayacağımı çok zaman bilemedim, her türlü yardımı aldım, az normalle yaşıyordum. İzmir'e taşınırken, geri dönmek üzere gelmemize rağmen, onu orada bıraktım diye çok ağlamıştım. 

   Tam 6 yıl sürdü onsuz sepsessiz yıllarım. Sonra İzmir, bisikletle, veletlerimle, hayatıma doluşan şahane yaşdaşlarımla annemle giden herşeyi, yavaş yavaş hayatıma nakşetti, yeniden bir hayat verdi bana. Her sarılıp öpen dostumdan annem sıcaklığı, her beraber kahve içtiğimden annem neşesi, her fırlama gencimden annem keyfi, her kahkahadan annem güzelliği, her kurulan sofralardan annem şefkati, akıyor üzerime.

    Hayattan ne dilediğinize dikkat edin, ben bunları diledim ve oluyor, akmaya devam etmesini de diliyorum. 

   Ev topluyorum geçen gün tek kişilik bazanın içine girdim (kayıkta gibiyim de hee :) ) boşalttıklarımı düzenliyorum. Birden orada olduğunu hissettim kocaman bir enerji ile. Son yılların da ben iş yaparken gelir, kapı ağzına yere oturur "at ben katlıyayım annem" derdi. Verilecekleri ayırırdık, çekmeceleri dolapları onun muhabbetiyle sıkılıp darlanmadan düzenlerdim. 

  O an da da orada olduğunu hissettim, birden deli gibi ağlamaya başladım "çok özledim annem ben seni" diye. Ağladım ağladım sona da başladım gülmeye, "lan biri görse boş bazanın içine girmiş ağlamak için, hepten sıyırmış kadın" diyecekler :)) 

   Az önce ağbimi aradım anneme gidiyormuş, bu yaşadığımı anlatırken ağlıyordum yine, o da ağlamaya başladı "birinin mezar taşına çöktüm bak şimdi" dedi. "Karşılıksız sevgi ve şefkatin büyüğünü, güveni onda yaşadık biz, ondandır çok özlememiz" dedi. 

   "Hakkat laaan bizim babamız da gitti, hiç aklımıza gelmiyor bile adam" dedim. İçimiz de ne bir hüzün ne bir öfke sanki babasız doğduk la biz. Vayy Meryem ana da anamızmış, hehehe ben noluyom kesin bi azizlik var anam biz de  :P

   Annemize "gitti" diyoruz biz dilimiz varmıyor hala, ama babamıza "öldü" dedik hep. Annemle boşanmışlar dı, yaşarken gitmişti zaten iki kere gidilmez ki. 

   Bu dünyaya bıraktıklarımız önemli, babamız aklımıza bile gelmeyip, annemizi her gün özleme nedenimiz de kocaman bir duruş var. Bu gün bu "DURUŞU" düşünün, kendinize bakın ne var ne yok, içiniz de, dışınıza saçtıklarınız da diye. Dünyaya saçtıklarınızın, sizi özletecek şeyler olmasına emek harcayın.

   Anneniz yaşıyorsa benim için bu gün onu arayın, yakınsa gidin öpün, onu sevdiğinizi söyleyin. Babanıza ben karışmam arkadaş, bilmediğim coğrafya orası :)     

9 yorum:

Aşçı Fok dedi ki...

Canım yaa, ne diyeyim, yine öyle içten öyle Semra'ca dökmüşsün ki içindekileri... Yaz lütfen. Sana yazmak yakışıyor kadın :)
Anneciğini de saygıyla anıyorum. Işığı bol olsun...

Semra Çetindağ dedi ki...

Aşçı Fok'um tşkler karalıyorum işte dediğin gibi Semra'ca içinden taşanlarımı :)

Adsız dedi ki...

yaşlılığında bile ne güzel bir kadınmış..gençliğini gördüm yüzüne bakınca..ismi

Semra Çetindağ dedi ki...

İsmi sağolasın güzel bir kadındı annem, inşallah öyle yaşlanırım :)

Unknown dedi ki...

Ağzına ve kalemine sağlık. Aglattın beni sabah sabah.
O yattikca Allah size güzel gunlerle dolu sağlıklı bir hayat versin.
Mekanı cennet olsun tüm anaların.hicbirinin hakkı ödenmez.

Unknown dedi ki...

Bu arada babamın google hesabı ile geldi..mesaj gaipten gelmedi .Burcu Ordu

Semra Çetindağ dedi ki...

Burcucum ilk anda şok oldum Şefik beycimin adını görünce, tanımış olmaktan derin mutlu olduğumuz şahane dostumuzu selamlıyoruz mekanları cennet olsun...

Elif dedi ki...

Birisi deseki anneler onemlidir soyledir boyledir he der gecerim ama sen boyle yazinca nasilda dokunuyor icime.. basliyor cenem titremeye...

Semra Çetindağ dedi ki...

Elif duygularım direk içüretim oradan çıkınca inceden hüzünle döküldü sanırım titremesin güzel çenen, hayat güzel, yaşıyoruz gidenleri anarak :)