1 Mart 2013 Cuma

Küçük Kızımı Doğurma Günüm Kutlu Olsun

    Yıl 1994 öğleden sonra dörde doğru mesajı geldi, hemen babayı aradım. Annem telaşlandı , baba telaşla geldi, doğuracak benim bir de onları sakinleştiriyorum he . Manisa'dan İzmir'e gidilecek, yol boyu da "iyiyim bişim yok yanlış alarmdır" dedim durdum .Dostum Gülgün'de yanımda,   benimle doğuma girecek. Çınarlı doğum yeni açılmıştı doktorum orada yapıtırıyordu doğumları, her yer mis gibi ihtimam muhteşem, odamıza girdik . Doktorumuz da geldi ilk muayenemi yaptı başlamış doğum.

    İlk kızım gibi, bu da şakkadak gelmedi, ohhh keyifle aheste aheste hırpalaya hırpalaya geldiler veletler. Epidural belden uyuşturulan doğumlar yeni başlamıştı anlattı doktorumuz , "yok ilki nasıl geldiyse, buna da ayrıcalık yok aynı yoldan gelsin " deyip red ettim. 

   Bizim doktorumuz Kenan'da kankamız olmuştu kafası güzel bir insandı o da ,kendilerine yiyecek bişiler  sölediler  odaya. Beni arada bir yokluyor sancı, muhabbet gırla gidiyor . Keyifle sohbet ediyoruz hepimiz.

   Artık sıklaşmaya başladı sancılar, aldılar ameliyathaneye,  baba kapının dışında kaldı, fenalaştı zaten giremem ben dedi. Gülgün başımda, ben işlem sonrası hemen uyutulmak istediğimden, başımda biri de bekliyor iğne ile.  Meğersem onun bekleme nedeni başkaymış, tersmiş bebek, hemen ameliyata almak için narkozcuymuş tepemdeki.  

   Arkadaş ne şans bendeki de he, yeni hastanede bozuk olan doğum masası bana denk geldi, o anda da bozulmuş olabilir. Sırtını dayayacaksın kuvvet almak için, lak diye geri yatıyo, delirdim ağzıma geleni saydırıyom masaya, tamir etmeyen  teknik ekibe.

   Bana bağırdı doktor bir komutla , bu sefer o sessiz sakin hanımefendi Gülgün'üm dellendi, doktora bağırmaya başladı, "acı çeken arkadaşıma sen nasıl sesini yükseltirsin" diye. Nasıl bir acı çekiyosun ve doğmuyo arkadaş yaa, " tamam o uyuşturmayı yapın anasını satiim" dedim. Doktor " yattığın yerden aşağıya inmen lazım" dedi. Laynnn aşağıya inmek Ağrı'ya tırmanmaktan daha zor o anda, "inemem" dedim.

   Nasıl bir ter atıyorum he, sanırım beden o anda, İtalya turunun en sağlam rampalarını çıkan yarışçılarınki gibi çalışıyor. Tüm kaslar acı ile zımba gibi savaşa giriyor müthiş bir çarpışma yaşıyorsun.

   Hep beraber bağırışıyoruz, doktor bana, Gülgün doktora, ekip bir birine, ben koltuğun arkasına. Bir ara patlayan bir flaş gördüm ve duvardaki saate baktım, sonrası yok. 

   Gözümü açtım laynnn aynı saat Allah boku yedim bitmemişşş diye delirdim,  bitti bitti diyolar, inanmıyom "hani nerede ?" dedim. Sağ yanımda minicik bir yatağın içini işaret ettiler, baktım ve bir çift kocaman kocaman bana bakan göz görünce, resmen tırsıp "bakıyoooo " demişim .

   Gülgün anlatıyor sonradan, daha göbeği kesilmeden fotosunu çekerken patlayan flaşa dönüp, kocaman açıp gözlerini Gülgün'e bakmış. "Dondum kaldım bakışlarına" demişti .  

   Bebek dediğin yorgun korkmuş doğar hep, yahu bu 4 kilo 150 gr 55 santim, az daha duraymış sadece göz olarak doğacakmış, herkesi izliyor, ağlamıyor. Bakındı bakındı devirdi kıçı, bi uyudu sabaha kadar.İlk çocuktan tecrübe ile heh uyanacak heh ağlıyacak diye, tedirgin uyuduk bizde. 

  Her bebek kendi karakteri ile doğuyor, hepsi başka bir ruh olarak var oluyorlar, bunu defalarca tecrübe ettik, hala ediyoruz. 

   Bebeklikleri zor geçti, korkunç gaz sancıları çekerlerdi, oldukları yerde asla uyumadılar, hala uyumamak için her şeyi yapıyorlar.Uzun meşakatli bir yol annelik "değer mi ?" sorusunun yanıtında asla netleşemedim . Ruhumdaki anaçlıkla, doğurmasaydım da evlat edinirdim diye düşünüyorum, düşünmekle eylem arasındaki sorunlarımdan dolayı , ne kadar gerçekleştirirdim bilemem :)

   Küçük kızım, hayatıma kattıklarından dolayı tşk ediyorum, sessiz bir huzur taşıdın bana. Asla yormadın, zorlamadın, incitmedin. Kendi hayatına yürüyorsun, uçmana az kaldı yuvadan. İnsani donanımına hayranım. Merhametine, dünyayı algılayışına, gitarınla çaldığın şarkılarına tapıyorum. İyi ki doğurmuşum dedim diyeceğim yaşadıkça. Beni sürükledin İzmir'e getirdin, yeni bir yaşam sundun tşkler küçük kızım, tşkler koca gözlüm ...     

4 yorum:

Aşçı Fok dedi ki...

Oyy kutlu olsun Ege'mizin doğuş günü, günleri :)
Ay sen ağlatırsan zaten insanı böyle Semra'cım...

Semra Çetindağ dedi ki...

Duygulu dostum Aşçı Fokum tşkler :)

Unknown dedi ki...

sırf sulu göz ben değilmişim seni okurken, seni senin anlatışınla yaşarken:) nice sağlıklı,mutlu yaşları olsun..

Semra Çetindağ dedi ki...

Yağmurcum kuzum, hepinizin dilediğinizce olsun yaşamınız :)