10 Ocak 2013 Perşembe

52 Yaşım Hoş Geldin

  Bu gün benim doğum günüm tam 52 yıldır nefes alıyorum. Tipik bir oğlak burcuyum, yaşlı doğdum, her yıl gençleşiyorum. 18 den 20 ye geçişime çok üzülmüştüm, çocukluğum bitti dediğim yaştır. Valla 17 yaşına kadar sokakta oynayan biri olarak, anca o zaman bitti çocukluğum :)
   21 - 35 arası işimde mutlu, evlendiğim, çocuklarımın olduğu, hem koşturmaca, hem huzur dolu yıllarımdı. Nasıl geçtiğini anlamadığım, hızlandırılmış geçen zaman.

   35 yaşım vurgun yediğim yaştı, işten ayrıldım,ölümlere tanık olmaya başladım, gençliğim bitti demiştim. Kendimi sorgulamaya başladığım yıllardı. Sert öfkeli hırçın bir on yıl geçti.En hüzünlü kısmı da,tüm bunları yaşarken, büyük kızımın büyümesini kaçırdım,onu daha çok dinliyemedim, anlayamadım, içi bana kırıldı gitti, ne yapsam düzelmiyor. İkinci kızıma bakıcam derken, hayata küskünken, kendimle kavgalıyken büyüğüm sessizce büyüdü. Küçüğüm az konuşan anneyle sessizce yaşadı, ona da daha canlı bir anne olabilirdim. Bilseydim bir daha çalışamıyacağımı, o yıllarımı daha organize ve kızlarımla daha dolu dolu yaşardım, tek keşkem budur hayatımda.

   40 lı yaşlarım annem, abim sevdiğim arkadaşlarım gitti, bir daha çalışamıyacağımı kabul ettiğim, derin hüzün yıllarım .Yaşlı, ağır başlı, hayatı bırakmış yıllarımdı.

   50 yaşımda yeniden çocuk oldum iki teker bisikletle hayatım lunaparka döndü, küllerimden doğdum. Yeni bir şehir, yeni dostlar, yeni yaşam tarzı, yeni bir ben yarattı, evrenin tüm enerjileri bana.

    50 yaşında yaşlanmıyorsunuz, tersine özgürleşiyor, maddeden ayrılıp, derin manada kendinizi buluyorsunuz. Korkmayın yaşlanmaktan. Şarap ya da sirke olmak kendi tercihimiz. Daha çok gülümseyin. Hayatın her anı mucize gibi, her şeye şükredin, keyif alın keyif dağıtın. Ben öyle yapıyorum, hiç bir şey kaybetmezsiniz deneyin, göreceksiniz  bir yığın sevgiyle kuşatılıyorsunuz.

  Bu yazıyı okudunuzsa,bu gün  kocaman gülümseyerek, üç kişiye selam vermenizi, üç kişiye de (yaşıyorsa biri anneniz olsun benim içinnn) SENİ SEVİYORUM deyin. 

  Tşkler beni bunca yıldır özenle taşıyan bedenim, tşkler daha iyi bir insan olmaya didinen ruhum... 

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Hoşgelmiş safalar getirmiş dilerim :)

Unknown dedi ki...

Koskocaman HOSGELDIIIINNNN :)iyiki geldin iyiki hayatlarimiz eeeeenn güzel yaslarda kesisti cokta güzel hic unutamiyacagimiz günler paylastik.Uzun hatta cok ta uzun zaman sonra hayat bizi 50 li yaslarda tekrar birlestirdi yine en güzel yaslarda hemde hic ayrilmamacasina :)
insallah 92 leride görürüz hep birlikte can dostum hayatin cocuk nesesiyle dolsun gönlünle güzel günler seninle olsun IYIKI VARSIN yeni yasin kutlu olsun seni cok seviyorum cokta öpüyorum :)

Aşçı Fok dedi ki...

Canım ya, iyi ki doğdun ,iyi ki varsın :))
Doğum gününü öyle güzel kutla ki, bugün bin gün kadar uzun ve keyifli sürsün :)Daima mutlu olasın...

Şerif Çetindağ dedi ki...

Hayatının özetini çok güzel çıkarmışsın Semra'cım. Yıllarımın seninle geçmesinden çok memnunum. Daha uzun yıllar, git gide güzelleşen kişiliklerimizle, çocuklarımızla, sevdiklerimizle birlikte güzel günlere...

Semra Çetindağ dedi ki...

Safiyem iyi ki varız, ben de seni çok seviyorum. Yaşanacak güzel günlerimiz var daha sevgilerrr :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Varlıklarınız Safadır bana adını görünce kocaman gülümsüyorum Semoşkam :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Aşçı Fokum canımsın sizinle yaşanacak günlerimin olması hayatımı güzelleştiriyor iyi ki varsınız dostlarım :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Şerif tşkler, valla benim güzelleştiğim gerçek de senii bilemicem artık, testlerin sürüyor :PP

Semra Çetindağ dedi ki...

Mehtap KargınSemra Zekiye Küspeci çetindağ
23 dakika önce, Esrefpasa yakınlarında ·
Bisikletin faydaları saymakla bitmez..ama İzmir'de en büyük hediyesi bir de Sultan sahibi olmaktır!O Sultan ki sıkıldığın sosyal medyadan kaçmanı imkansız kılan,bağımlılık yapan sıcacık iç dökümleriyle sevinci de hüznü de "tam isabet" paylaşarak seni sana hatırlatan bir misyonerdir!
İlk karşılaşmamızdan bu yana belki toplam 5 kez yanyana düşmesek de 40 yıllık ahbaplar kadar seni bilen ve gözetendir!
Ve dahi yazmaya kalksam bitmez tükenmez bir güzel insandır...
İyi ki doğdun ve iyi ki benim de hayatıma değerek güzelliğinden ruhuma pay verdin Semra'cığım...
Gönlünce nice yıllara...kocaman öpüyor ve kucaklıyorum.
Sevgilerimle...... Benim için çok güzel sözler bunlar kaybolmasın dedim :)

Nurgül Çetindağ dedi ki...

Bugün tüm yazılarını okudum. Kendini çok güzel ifade etmişsin. hepsine bayıldım. Seni tanımış olmaktan bir kez daha mutlu oldum. Ama daha paylaşımlarımız olmadığı içinde çok üzüldüm.Seninle daha ç0k vakit geçirebilmiş olmayı aynı şehirde yaşıyor olmayı çok isterdim.Şu anda çok duygulandım bunları ağlayarak yazıyorum.Senin beni anlayabilecek insanlardan biri olduğunu düşünüyorum . Seni ilk tanıdığım andan beri harbi ve samimi biri olduğunu anladım ve çok hissettiremesem de gıyabında seni hep sevmiştim. Ama şimdi daha çok seviyorum.doğum günün olduğu da bugün öğrendim. kutlu olsun. İyi ki doğmuşsun iyi ki seni tanımışım sen başkalarının hayatında iz bırakanlardan birisin. sana sağlıklı uzun mutlu bir dünya hayatı ebedi saadetle geçecek bir ahiret hayatı diliyorum

Semra Çetindağ dedi ki...

Nurgül Çetindağ'ım güzel sözlerin için tşkler. Bir hoş sada bırakırsam ne mutlu bana, sadece seviyorum sizleri. Daha yaşanacak çok şey var, sevgi ve muhabbetle güzel günlere :)

Adsız dedi ki...

Onur duydum Semra'cığım..teşekkürler:)