12 Ocak 2013 Cumartesi

Ahmet Ve Hayali CİNATI




   Bir insanın karakterini en iyi yola çıktığında öğrenirsin. Biz bisikletçiler de, kamplı turlarda öğreniriz. Ak döt kara döt orada ortaya çıkar. Bencillikler, süper egolar, paylaşımsızlar, sadece km. yapmaya gelenler, sadece kendini fotoloyan arıza ruhlar, hepsini tanıdıkça şaşar kalırsınız. Bunların içinden kendi kafana uyanlarla pedal basarsın hep. Bizim de, aynı pencereden dünyaya baktığımızı anladıkça, birimize sokulduğumuz bir grubumuz oldu, bu yollarda pedal çevirirken toplaştık.

   Ahmet Yıldırım o grubun parçalarından biri, o yanındaysa bilirsin ki emin ellerdesindir. Şerif bile dana pedalcılarla uçar gider, hız egosunu beslemeye, beni grubumuza bırakırdı. Rampalarda hepsi beraber  koşar gelir beni ittirmeye. Ama Ahmet sıkmadan, izlediğini çaktırmadan, çok zaman "muhabbet ediyoruz işte" diyerek, korur kollar takip eder. Çok cömerttir, ne alırsa hepimize alır, öğrencilere çaktırmadan ısmarlar. Onunla yoldaysan, sana bir şey olmaz, öylede kocaman bir güven kalesidir.

   Hüznünü, sıkıntını kalabalıkların arasında görür, hemen sormaz, bir kaç gün sürerse, gözlerinin içine bakarak sorar " iyimisin? Her şey yolunda mı ? " Gerçek yanıtın gözlerde olduğunu bilir. Adaletlice dinler,  yargılamadan kimseyi, soruna bakışını değiştirmeye yönlendirir seni.

   Şiirin şarkının derin adamıdır, bir kapalı grup kurdular Yılmaz ile, "Kafası Güzeller" diye, paylaşımların amacı, sanat üzerine ama, o andaki ruhundan parçalar taşısın, birbirimizi oradan izleyelim dedi.

 Güzel kazançlı, sürekli seyahat ettiği işini bir gün bıraktı. Hayalim böyle bir mekan, ama hep beraber yapalım deyip yola çıktı. Şahane de bir yer buldu. Alsancak'ta eski bir Rum evi. Tam dört kat duvardan kazıntı çıktı, hepsi üst üste boyamış. Ahmet dibine kadar indi herşeyini yeniledi, tüm dostlar, daha inşaat sürerken uğramaya, yardımcı olmaya çalıştı. Her yapacağını hepimize danıştı, logosu için toplantılar yaptı, çalacağı müzikler hala hep sorulur. İnşaat sırasında, demir tuğla arasında mutlu geceler yaşadık.

   Adını CİNATI koydu, çorumlular bisiklete Cinatı derlermiş. Ailemizin evi gibi, kapısından giren herkesi bir sıcaklık kaplıyor. Abartılı hiç bir şey yok, kazıklanmayacağından, çok dağıtırsan kollanacağından emin keyif mekanı oldu.


   Daha yapılacak çok şey var, edebiyat, sinema, müziğin her türünün zaman zaman performanslar sergilediği, tüm sporcuların, çalışanların uğradığı yer olması için pedal çeviriyor Cinatı. Kapısında kocaman ışıklı bir Bisiklet asılı önünden geçerseniz içeri girin tanıdığınız özlediğiniz kokular, tatlar bulacağınızı garanti ediyorum. Yolunuz İzmir'e düşerse uğramadan geçmeyin. İzmir'de yaşayıp da uğramadınızsa kaybınız çok demektir.

   Dün akşam bana orada doğum günü yaptı veletlerim. Etkinlik açtı bayağı bayağı Mehmet'im. Ben çok ama çok şanslı bir kadınım.

   Bir doğum günümde genç şövalyelerim pasta ve şampanya ile basmışlardı bizi ev halimizle. Bir keresinde evde kocaman bir parti verdik herşeyi onlar hazırladı, bulaşıklara kadar yıkadılar, çoğu bizde yattı, sabah kocaman bir aile olarak kahvaltı yapmıştık. Bir kere Sema,İlker,Yılmaz soğuk ve uzağa rağmen pastayla gelip mutlu etmişlerdi beni.

   Bu şehire geldim geleli her doğum günümde, ruhumu şenliğe boğan dostlarım oldu. İyi ki varlar ve benim hayatımdalar.     Dün gece de Cinatına toplandılar hepsi. Mekana girdik, tüm dostlarım, sevdiğim insanlarım oradaydı. 

   Duvarda Aydan Çelik'in "bisiklet nedir?" afişinin fotosunu gördüm öpmeye başlarken dostları, yeni bir proje fotoğraf topluyorlar küçük küçük sergilenecek Cinatı duvarlarında ondan sandım. Aaa asmaya başlamışlarrrr derken, yan daki fotoğraf benimmm, derkenn kocamannn çığlık attım. İki duvar boylu boyunca benim kocaman basımlı, fotoğraflarımla doluuuu. Yahu böyle bir mutluluk tatmadım ben, yemin ediyorum sarhoş oldum, mest oldum keyiften.

   Ahmedim seçmiş tek tek, Olcayım bastırmış, hep beraber asmışlar duvarlara, çok sevdiğim ahşap mandallarla hem de, Olcay "kirli çamaşırlarını astık" dedi. Hayatım da yaşadığım her şey temize çekildi dün gece, " sadece sevdim " onlar beni daha çok sevdi. Saatlerce hopladık zıpladık, çok çok öptük sarıldık. Sema'mın güzelim sesiyle, genç arkadaşımızın gitar ve sesiyle coştuk, şarkılar söyledik.

  Veletlerimden birinin sağlığında bir kasis çıkmıştı, gündüz aldığımız haberle, atladık kasisten hooopp, gece aramıza katıldı o da, hep beraber, hopladık sarıldık sarıldık.



   Ahmet'in hayaliydin CİNATI, bizim hayatımızdaki yerin derin ve sevgi dolu oldu bile. Seninle yaşanacak anların varlığı ruhumuzu ısıtıyor, ruhu üşüyenlere çatı ol daima ...
  Giderimmm ben diyenlere adres : 1469 sokak no: 3 Alsancak /İzmir  tlf: 0 532 556 4469

9 yorum:

Aşçı Fok dedi ki...

Duygulanarak okudum... Sabahımın günaydını oldu Semra'cım, içimden herkesle paylaşmak geçti paylaşacağım da... CİNATI'nı merak etmekten öte gidip yaşayasım geldi. Birgün mutlaka...
Vee iyi ki doğdun, iyi ki varsın :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Aşçı Fok'um tşkler paylaşımın için. Cinatı'nı herkes gidip yaşasın orayı güzel kılan Ahmet'in ve giden insanların varlığı. Bence de iyi ki doğmuşum senin gibi şahane dostum olmuş :))

Unknown dedi ki...

:) ne güzel bir sürpriz, duvarlar dolusu Semra :))

Semra Çetindağ dedi ki...

Mest oldum düşüncenin güzelliğinden Semacım. Sizden bana akan bu güzellkilerin daha çoğunu size diliyorum :)

PAMİR dedi ki...

herkezin gönlünde bir yere sahipsin...daha nice güzel kahkahaların olsun....

Semra Çetindağ dedi ki...

Pamircim kendimce hayatta iz bırakmaya çalışıyorum, sadece sizleri severek işte, kahkahalarımız beraber olsun :)

Katif ŞETEN dedi ki...

Çok keyifli yazmışsın Semra Abla, ayrıca çok şirin ve sıcak bir mekan Cinatı. Bir gün yolum İzmir'e düşerse mutlaka uğramalıyım, etrafımdakileri de götürmeliyim diye aklımın bir ucunda hep...

Semra Çetindağ dedi ki...

Katif'cim buralara yolunuz düşecek eminim ben sevgi ve muhabbetle kuzum :)

Kenyalılar dedi ki...

Ben de kısa bir süre de olsa o hoş mekanın havasını solumuş şanslılardan biriyim.Sahibi zaten bize turda büyük bir özveriyle yardımcı oldu ya ben bu İzmirin insanlarını seviyorum galiba ne olacak benim durumum?????