20 Ocak 2013 Pazar

İki Tekerli Muhabbet Severler

Pazar günü güneş ile uyanmıyorsak, keyifsizleşiyoruz, bisiklet binemiyeceğiz diye. Ben yazdım face hava nasıl olacak gitsek mi ki ? Hemen Rahmi aradı geliyom ben,  hava durumuna baktı Şerif , o arada Soner aradı gitsek mi ki gidelim yağmıyacakmış dedik. Yasemin cafe önü Soner geç kalınca nassolsa gelir o diye bastık. 

Yolda Karbis'ler Karşıyaka belediyesinin kiralanan bisikletleri ile havaya bakmamış kimse, bisiklet yolu doluydu. Mutluluk verici yolda yeni insanlar görmek. Köprüde Aytül'müş adı öğrendik, oğluşu ve bir arkadaşı foto çekilirken yardımcı olup hadi Kaklıç'a dedik bir ayak üstü sohbet. Oğlunun işi varmış gittiğimiz yeri öğrendiler. Vedalaştık yürüdük.

Rüzgar arkadan vurunca, ammaaaan, laynnn nassı gidiyom 30 motuz diye, havaya girdim valla. He dönerken bu laflar her yanımı tırmaladı tabiii rüzgar önden vurunca zorlanıyom, o kadar güçlü ve iyi değilim kendimce gidiom geliom en çok da muhabbetin hastasıyım. Aytül'de dedi sportsda spining yapıom. Yav bende yapıom da, mezarlık gibi orası kimse gülmüyor, neşe yok, keyif yok. Hamster gibi dön baba dön aletlerde ruhsuz ruhsuz .

Kaklıç'a bir girmişiz elleeehhh, bas bas yarışıyoz. Kahveye döndük tam o anda, biri çıkıyordu, ona bakam dedim tanıdık mı diye ? Hoppaaa bir uçtum Pideci Avni'nin arabasının, dikiz aynasına taktırdım gidon boynuzunu, ayna parçalandı, ben yerdeyim. Şerif bisikletimi aldı altımdan Rahmi beni kaldırdı oram buram acıyoda önemli bişim yok. Döndüm arkama, anaaam kahve ful dolu, hepsi ayağa kalkmış yerdeki beni görmek için, laynnn bi utandım. 

Kemal babam bir laf etti gözlerim doldu ya benim kendi babam demedi ömrümde böyle güzel laflar. "Koşup tutasım geldi, serde yaşlılık var, kalksam koşsam bile tutamam, korktum kızım iyimisin? " dedi. Kemal babam ömrün uzun ve sağlıklı olsun babam .

Soruyom yav Banu Alkan gibi yattım mı ? diye. Rahmi " yok valla çok edepli düştün pıtt diye yattın" dedi. Babam "bisiklet bir yere sen bir yere düştün" dedi. Pideci Avni düşenin ben olduğumu görünce, "yok ya gerek yok para mara istemez, ayna kestiricem bulunmuyo eski model diye parçaları" dedi gittim tşk ettim bende . Sağolsun.

Hop diye Erdal Siral çıktı geldi tam kalkcaz hadi oturduk tabi şamatanın adamı o muhabbet gırgır hep. Hayda Aytül oğluşunu bırakıp arabaya atlayıp arkadaşı ile koptu geldi muhabbete az daha oturduk. Bak hayatını değiştirmek isteyen kopup geliyo işte ne güzel .

Dönüşte Erdal bizi Egs parkın altına bisiklet garajı açılmış oraya götürdü. Şahane olmuş, alışverişe gittiğiniz de çalınma derdiniz olmadan, oraya bıraka bilirsiniz . Aklınızda olsun. Balıkçı barınağı girişinde bir sürü en genç velet takımı toplanmış o saatte Kaklıç'a maceraya gidiceklermiş . Onlarla da ayak üstü sohbet .

Evli evine köylü köyüne somon alındı marul kıyıldı sporuda yaptık uleyn deyip, Atam'ın beyazına selam verme zamanıdır. İki teker muhabbet severlerim iyi ki varız ve arkadaşız çoğalalım, her gördüğünüz bisikletliye kocamannn gülümseyip "hadiii sende gell bizimleeee" deyin.

Yabancılaşmanın korkunçlaştığı şu dünya da, sokulalım bir birimize. Siz hadi dediklerimiz. Kopun katılın, bisikletçilerden kötülük gelmez buna inanın. Hayatınıza bir sürü güzel insan doluşacak göreceksiniz, bize öyle oluyor her turda hemde :))   

8 yorum:

Aşçı Fok dedi ki...

Geçmiş olsun Semra Sultan :) bayılıyorum şu küfürbaz diline... :))

ahmet dedi ki...

geçmiş olsun, laf aramızda az gülmedim (düşmene değil)harika anlatıma.

Semra Çetindağ dedi ki...

Aşçı fokum, benim geldiğim evin soft küfürbazı benim, anlayışının tutkunuyum Siyazım :)

Semra Çetindağ dedi ki...

Ahmetttt yerde Banu Alkan misali yatışımamı güldün, düşenin dostu olmaz demiş atalarımız :P

Şerif Çetindağ dedi ki...

Erdal abinin yorumu güzeldi; "yahu bu kadınlar ayna gördü mü hemen yapışıyorlar ama Semra Zekiye Küspeci Çetindağ abartmış, aynanın içine girmiş." :))

Semra Çetindağ dedi ki...

Hiç üşenmiyor Erdal Siral, tüm isimlerimi her zaman tek tek söylüyor , aynaları severiz biz kadınlar doğrudur :)

Unknown dedi ki...

Bu denli güzel bir anlatım için çok teşekkür ederim, bisiklete binemediğimiz pazar gününü binmişçesine yaşattırdınız. Bu arada geçmiş olsun...sevgiler


Mehmet Koyuncu

Semra Çetindağ dedi ki...

Mehmet Koyuncu tşkler, sizin dağ taş gezmeniz yanında benimki altın günü toplaşması sayılır :)