17 Ocak 2013 Perşembe

Umut Işığım Filmi

Tam da benim sevdiğim türden, psikolojik yaklaşımlara bayılırım. Yönetmeni David O. Russell'in kendi oğlu da başkahraman Pat gibi bipolar olduğu için, en kişisel projesine imza atmış. Ben dümdüz bir izleyiciyim, beni bir film içine alıyorsa, mekanımı zamanımı unutup yok oluyorsam, o film çok güzel filmdir. 

Bipolar duygulanım bozukluğu Pat ile depresyondaki Tiffany size çok şey öğretiyor. Psikiatride karşı transferans denir buna, karşındakini iyileştirirken, kendinide iyileştirirsine en güzel örnek olmuş.Imdb puanı 8.2 , 8 dalda oskara adaymış seyrettikten sonra gördüm. 

Anne ve babanın evlatlarının sorunu karşısında çaresiz kalışları, çok kez göz yaşlarına boğdu beni. Kızın ısrarcı tutumları UMUT IŞIĞInı en çok saçtığı anlardı. Robert De Niro obsesif babada döktürmüş, itiraflarında yeniden ağladım. Ana baba da olsak, bir sürü hata yapan kullarız işte .

Umut Işığı ismide çok cuk oturmuş. Hayatımıza fark etmediğimiz, sahip olduğumuzda anlamına gark olamadığımız, bir sürü Umut Işığı dolar. Onları görebilmemiz için, içimizdeki öfke ve kavganın bitmesi, en azından ateş kes antlaşması imzalamış olması gerek. İşte tam o zaman,içimizdeki sessizlikte dinginlikte keskin gözler ediniyoruz.

O zaman bize gelen ışıkları anlamıyla anlayıp kendi içimizdeki karanlığa pencereler açıp, yansıyan ışıktan aydınlanıp ısınıyoruz. Ustalaştıkça başkalarını aydınlatıp ısıtma yolculuklarımız, otomatiğe bağlanmış olarak işini yapmaya başlıyor. Bu sizi daha mutlu huzurlu insan yapıyor.Alma verme kanallarındaki olumlu trafiğin yağdırdığı enerjiyi satın almaya para, güç, torpil yetmez. Filmde de çok net görülüyor bu,.Doktor, terapi merkezi, aile hepsi önemli ama sadece kendi emeğiyle, koşmaya başlayarak açtı kapılarını Pat.

Ben hayatım boyunca umutsuzluğuma ışık olan insanlara sokuldum, hepsi ruhumun önemli kilometre taşlarıdır. Anılarımdaki yerlerinde isimleri ışıklı tabela gibi yanar söner. Ve hayatıma yeni katılan her insan heyecanlandırır beni, taşıdıkları hikayeler, kendi ruhlarının tecrübeleri en büyük sanat eserleriyle yarışır. 

Herkes kendi ruhunun sanatçısıdır, amatör yanımızı kaybetmeden çalışmaya devam. Yaşımız kaç olursa olsun Umut Işıklarını görelim, kayalıklara çarpmadan gitmek için sandalımızı onlara çevirelim .

İzleyin işte güzel filim yahu ağlatıyor, güldürüyor, dans etmeli laaan olduruyor, aşk var galibalatıyor, daha ne olsun, izleyin memnun kalırsanız yönetmeni övün, memnun kalmazsanız bana sövün, adaplı aile filmi işaretli olsun sövgüleriniz :))  

2 yorum:

Elena dedi ki...

Işıklarımız bol olsun. Bu tarz filmleri de ben de çok severim. Birşeyler katar insana; düşündürür.
Ve senin gibi bir izleyiciyim ben de; çok hoşuma gitti. Müzikte de bu böyledir. Eğer beni sarıp içlerine alabiliyorlarsa güzeldirler. Öpücükler,
Elena

Semra Çetindağ dedi ki...

Beğenmene sevindim Elenam o yüzden biz seninle bir şey konuşurken aynı duygulanımı yaşıyoruz. Umut ışıklarımız hep çok olsun :)