31 Ocak 2013 Perşembe

Bisikletin Üzerinde 4


Kaklıç köyüne hiç trafiğe girmeden Bostanlı'dan 17.5 km. de ulaşılıyor olması orayı benim için değerli bir yere dönüştürdü.Hala bisiklet binilecek kadar güzelse hava, Kaklıç yapalım olur ilk düşüncem.2009 yılı nisanında başladım binmeye bisiklete.

Bir hafta sonu yine tıs tıs öte öte gittim, kahvede otururken, bir grup bisikletli geldi, neşe içindeler, ben ilk kez grup görüyordum. Şu anda hepsi bisiklet dostumuz olan, bir sürü güzel insanla o gün tanıştık.

Grubun sorumlusu Alper artçı, Günay abi öncü, grubun adının "Ege Pedal" olduğunu öğrendik. Bizi de hadi seyrek köyüne gideceğiz dediler bir 15 km daha gidilecek. Ben yook yaaa gidemem ben dedim. Yavaş yavaş gideriz gidemezsek döneriz dedi Şerif . Ama daha 5 km gittik Şerif'in bisiklete uçan bir kumaş parçası dolanıp bir şeylerini koparttınca, uğraştılar olmuyo. Bize bir kamyonet çevrildi, bende gidemicem diyen bir bayanı da alıp döndük. Kaklıç da tamir edildi.

Ondan sonraki her turuna katıldık salı akşamı Kaklıç, cumartesi Seyrek köyü, pazar uzak rotalar. Pazarlara Şerif gitti ben o kadar uzağa, trafiğin içi, rampalar deyip gitmedim. 

Alper çok zaman Şerif'in  yollarda bana bağırmasına kızıp, "ben artçıyım abi rahat bırak" demiştir ,hep destek olmuştur, " Alperrr arkamdamısınnn " derdim. O arkamda ise güvende hissederdim,kendisini saygıyla anarım daima.

Tüm yaz o deli sıcaklarda, her hafta turladık Ege pedal ile. Şimdi çılgınlık geliyor, sıcakta binmek.  Onlar büyüdüler, Ege Pedal spor klübü olarak bisiklet yarışçıları yetiştiriyorlar, turları da devam ediyor. Oluşum sırasında oralarda olmak bile zevkti.

Perşembe akşamları Ege pedalla Göztepe'ye geçip Perşembe Akşamı Bisikletçileri (Pab) ile birlikte binerdik. Orada da şu anda yakın dost olduğumuz küçük grubumuzla tanıştık. Herkes bir yerde başlıyor binmeye. Sonra yavaş yavaş aynı pencereden dünyaya baktığın, konuşacak ortak konuların daha çok olduğu, insanlarla toplaşmaya başlıyorsun.Grup içinde giderken bile onlarla laflıyorsun.

İrili ufaklı bir sürü grup çıktı bu büyük gruplardan. Neredeyse her akşam bisiklet biniliyor İzmir'de. Akşamları bisiklet binmenin ilk öncüsü Pab'dır, oradan tüm ülkeye yayıldı perşembe akşamı bisikletçileri, hemen her şehirde grup oldu. Bunlar bisiklet adına çok sevindirici gelişmeler.

Grupla bisiklet binmek güvenlidir, başına bir şey geldiğinde bisikletin arıza yaptığında herkes yardımına koşar. Yolları öğrenmek, kendi özgüveninizi kazanana kadar gruplarla bisiklet binin. Şu anda benim tanıdığım herkes böyle başlamıştır. İyi ki varlar emekleri geçenlere tşkler.

İzmir'de bisikletin  yaygınlaşmasında tüm rol gruplarındır. Bisiklet adına yapılacak çok şeyde bu gruplar bir araya gelip, sorun çözmede baskı unsuru oluşturmayı beceremeseler de, bisiklet binilmesine destek oluyorlar... 
   
    

2 yorum:

sıradan biri dedi ki...

semra hanım selamlar, siteme bıraktığınız yorum için teşekkür ederim, cinati isimli kafeden haberdarım sizin blogunuzda da bahsedilmiş, birgün gelecek olursam (23nisan civarı düşünüyorum) sizinle orada bir çay içmek isterim...
iyi günler dilerim

Semra Çetindağ dedi ki...

Görüşmek dileğiyle, selamlar Sıradan biri :)