14 Aralık 2012 Cuma

Domates



 Kızım Ege'de olmayınca, pazardan alacaklarım kendi kafama göre oldu, sağ sebzeliği ful DOMATES doldurdum,tam Akdeniz kadınıyım her dolabı açtığımda kırmızılarına bakıp içimden müzikler akıyor, domates varsa herşeyi yaparım uleynn oluyorsun. 
 Siz hiç 1kg domatesi rendeleyip azcık su ilavesi ile bildiğin dandik tel şehriye yaptınız mı? Yine 1 kilo domatesten sos yapıp tüm dandik makarnalara bastınız mı ohareyyy olamaz öyle bir lezzet, tüm sası sebzelere, saksı bitkisine bile bas domatesi, gör bak nasıl, parmak yeme garantili yemekler çıkar ortaya :))
 Yıllar önce Olimpos'tayız, uzatın tatili diye yalvarıyo orada tanıştığımız kocaman genç grubu, yahu gidicim salça yapıcam bak mevsim geçio olmaz diyorum. Şencan  inanmamıştı "yahu salça diye toz işindemi bunlar" deyip, gözüyle görmeye gelmişti Manisa'ya.Salçaları görünce inanamamıştı, tepsiler dolusu .
  Yav o zaman üst kat komşumun kardeşi, organik üretim kurutma domates işi yapıyorlardı, bi getiriyolardı 8 kasa seçilmiş iri iri domatlar, arkadaşlarım toplaşıp doğruyor, Serif'le de sıkıyorduk robotta, amma ne salçaaa bir daha yapamadım İzmir'in tek kötü yanı bu kurumuyor nemden biberler ,salçalar ,reçeller güneşte :((

Hiç yorum yok: