14 Aralık 2012 Cuma

Annemi Özledim



    Dün akşam yemeğinin orta yerin de hapşurmaya başladım, burnum akıyor, alerjik dedik. Ege dehşet içinde ona geçicek diye (pazar'a dananın kuyruk, ucundan alınacak, YGS sınavı ile ) sağlıklı olmayı istemek de haklı. Gece anlaşıldı ki, bildiğin nezleyim. 

    Sabah Ege'nin sınavı vardı, erkenden dersaneye gitti, buna şükredip geç kalkma hakkımı kullandım. Ve yataktan uzun süre çıkamadım halim yok, başım hafiften ağrıyor, ANNEMİ ÖZLEDİM , gözlerim doldu ne kadar büyürsek büyüyelim ,gideli kaç yıl olursa olsun , biz her hasta oluşumuzda , onları daha çok ÖZLER olacağız. 


   En son bizim eve Ege'nin doğum günün de gelmişti , merdivenlerin bir yeri çok diktir orayı, emekleyerek çıkmıştı . O gün anlamıştım annemde bir şeyler olduğunu ama konduramamış  yaşlanmaktır sanmıştım .

   Değilmiş, gidiş bileti kesilmiş , yolculuk yakınmış 3.5 ay sonra güzel insanların ülkesine gitti . Her gün yeniden ona tşk. edecek bir izini buluyorum kendimde. Sizin geçen yazımda , 42 nizin azıcıkta aşk bedduama tırsmaktan , beğendiğiniz o yazının neşe kısmı ANNEMİN izleridir .


    Müthiş dert içinden, neşe yaratıcı bir ustaydı . Hayat onu öyle üzdü ,öyle ezdi , öyle hırpaladı ,  o da o kadar çok dalga geçti her şeyle . 

   Şöyle bir hayaliniz de canlandırın, 6 yaşında bir velet komşunun oğlu Tarık, onun kucağına uzanmış sokakta,  kaldırımda oturuyorlar bir de haaa , anneme şöyle diyor - Melahat teyze sen kafadarla (kafadar , lakabıydı , gerçek adını bilmiyoruz , mahallenin boylu boslu bir güzel abisiydi sanırım anneme aşıktı 74 yaşlarındalar o ara ikisi de ) evlensene, aşık o sana bak ,hep çay getiriyor kahveden . Annem - Amannn Tarık pinti ayol o , onla evlenilmez bak kahve pahalı diye çay getiriyor hep diyor ve beraber kıkır kıkır gülüyorlar .Öyle bir insandı işte, her yaştakilerle anlaşırdı. 

 Gittiğinde yaşları 7- 77 arası bir sürü tanımadığım insan geldi taziyeye , şaşırmıştım "nereden tanıyor bunları" diye . Sokakta oturur insanlarla ilişki kurardı gelenle geçenle laflardı .Manisa Lisesinin cep tlf , sigara zulası, annemin çantasına saklanırdı , gelip alırlardı bir kaç ders sonra .Anmış olduk, annemi ve sevenlerini, benim ona olan özlemimle beraber .

  Noldiiiiiii renginnn soldiiiii okuyanus , beğenmedin miiii ??? Eeeee alıştınız tabiii hep kakarakikiriiii , bu gün böle hüzün anam, beğenmeyen beğen yapmasın , hastayım uleynnnn :) Bi de annemi özledim :(

   Eski bir yazım bu, ne zaman kızım İstanbul'dan  gelip, evine geri dönse, içim acıyan hüzünle sızlar, bir kaç gün dağılırım. 9 yıldır kendi hayatında olsa da, hala arkasından ağlarım. Ve tam da o anda ANNEMİ ÖZLERİM, küçük de gidince epey bi dağılıcam yav, toplayın beni emi :(

3 yorum:

Aşçı Fok dedi ki...

Yakınında olup Turgay'a koş bu tas çorbayı Semra'ya götür demek geldi içimden! Koca kadın oldun topla bakim kendini :) bak şimdi velespitçi veletlerinden birileri çıkıp gelecek ya da bişiler deyiverip seni canlandıracaklar. Bahar var dışarıda balkona çık. İçine girecek baharın coşkusu ve hapşıracaksın. Üzülme nezleden değil, yaşama coşkusundan... Haydi ılık bi duş al ve bol sıvı kürüne haydiii :))) BAHAR GELDİİİİ...

Şerif Çetindağ dedi ki...

Nurdan'cım, Semra bazen yeni yazıyor, bazen de face'deki eski yazılarını bloğa aktarıyor ya, ondan hatlar karıştı:)) İyiyiz iyi.

Semra Çetindağ dedi ki...

Aşçı fokum sen çok yaşa, yazı eski, dibindeki bi bölüm yeni. Ruh halime yakın bulduğumdan seçtim. Büyük kızımız gelip gidince de böyle oluyorum. Ama BAHAR GELDİİİİ :)